ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιφασιστική πορεία: Τετάρτη 25/9, 6μμ, πλ. Ελευθερίας, Βόλος




Στον απόηχο της στυγερής πολιτικής δολοφονίας του 34χρονου αριστερού, αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από το χέρι πληρωμένου δολοφόνου της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο – όπως αντίστοιχα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα - αντιφασιστικό συλλαλητήριο και πορεία. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα καθώς και η συμμετοχή του κόσμου ήταν ένθερμη, μαζικότατη και με παλμό. 



Σύντροφοι και συναγωνιστές από όλο το φάσμα της αριστεράς και τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, φοιτητές και μαθητές  έδωσαν δυναμικά το παρών το απόγευμα της Τετάρτης 25/09 στην Πλατεία  Ελευθερίας και από εκεί ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Από την αρχή μέχρι και το τέλος της πορείας ο συγκεντρωμένος κόσμος δεν κουράστηκε στιγμή να βροντοφωνάζει ποικίλου αντιφασιστικού περιεχομένου συνθήματα με το διαχρονικό ‘Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά’ να κυριαρχεί! Γιατί πλέον δεν ξεγελιέται κανείς με τον «αντιφασιστικό πυρετό» που εν μία νυκτί κυρίεψε ΜΜΕ και αστικά κόμματα, μετά την δολοφονία του Παύλου. Η ξαφνική «κατακραυγή» της χρυσαυγίτικης βίας από πλευράς τους, στο όνομα πάντα της συνταγματικής τάξης, είναι προαναγγελία των σχεδιασμών για το χτύπημα του κινήματος.




Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να στρώνει το έδαφος στον Φασισμό, τόσο πιο βαθιά θα βουτάει τα χέρια της στο αίμα του Παύλου. Κι είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει να το κάνει, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκεται στριμωγμένη από τον αγωνιστικό απεργιακό ξεσηκωμό που έχει ξεσπάσει στους καθηγητές και σε όλο το Δημόσιο. Για τα ίδια συμφέροντα και για τη σωτήρια του ίδιου συστήματος μάχονται. Γι’ αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να ανατραπεί, εδώ και τώρα! Να τσακιστεί από το εργατικό κίνημα, με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και Εξέγερση. Να τσακιστούν μαζί της και τα ναζιστικά κοπρόσκυλα, με το μόνο τρόπο που είναι αυτό εφικτό: με σύγκρουση στο δρόμο! Με Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο, με ομάδες αυτοάμυνας και εργατικές πολιτοφυλακές, παλεύοντας για την εξουσία των Εργατικών Συμβουλίων!


Η φρίκη του Φασισμού δεν είναι ικανή να «διορθώσει» τη σαπίλα του καπιταλισμού! Η καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση θα είναι η δική μας Εκδίκηση!



φώτο: δρόμος Μαγνησίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου