ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

7o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου Προφεστιβαλική εκδήλωση την Κυριακή 16 Ιούνη


7o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου
Προφεστιβαλική εκδήλωση

Στα πλαίσια του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Βόλου που φέτος θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Ιούνη στην παραλία του Βόλου, την Κυριακή 16 Ιούνη, στις 7.30μμ, στην παραλία του Βόλου, στο Ηρώο, διοργανώνεται η 2η προφεστιβαλική εκδήλωση με θέμα «Κινήματα κατά της εξόρυξης χρυσού».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με συζήτηση που θα την ανοίξει ο Λάζαρος Τόσκας, μέλος της επιτροπής κατοίκων Χαλκιδικής. Στη συζήτηση θα παραβρεθούν και άλλα μέλη των επιτροπών αγώνα της Βόρειας Ελλάδας που αντιστέκονται στη λειτουργία των ορυχείων χρυσού.
Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας» του Γιώργου Αυγερόπουλου, με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού στο δάσος των Σκουριών στη Β.Α. Χαλκιδική και τις σχετικές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Η ταινία, που προβλήθηκε στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο σπάζοντας την σιωπή που επικρατούσε μέχρι εκείνη την στιγμή γύρω από το θέμα, δεν αποτελεί μόνο ένα περιβαλλοντικό θρίλερ, αλλά δείχνει και τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού κράτους πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου