ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ





Εν μέσω τρίτου μνημονίου και ενώ τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εργατικά-λαϊκά σπίτια, με την επιβολή δυσβάσταχτων μέτρων σε όλους τους όρους διαβίωσης συνεχίζονται, η ΔΕΗ απειλεί να μας βυθίσει στο σκοτάδι, αφού επιστρατεύει
μπλακ άουτ σε 750.000 οφειλέτες, «κακοπληρωτές», «για να πιέσει τους καταναλωτές να πληρώσουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνουν κοντά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Κακοπληρωτές από την Διοίκηση της ΔΕΗ θεωρούνται συμπολίτες που κατέβαλλαν έναντι ποσά στην τράπεζα της συνολικής οφειλής του λογαριασμού.
Κακοπληρωτές θεωρούνται και όσοι δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση δόσεων, καθώς για να ξεκινήσει η ρύθμιση προαπαιτούμενο είναι η καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και κατόπιν η ρύθμιση των δόσεων, ενώ παράλληλα τρέχουν νέοι λογαριασμοί.

Ακούγονται και γράφονται γραμμές καταγγελίας της ΔΕΗ προς τους «καταναλωτές», ότι «δεν ζουν σε συνθήκες ένδειας και  με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν τη δυνατότητα να διακανονίσουν την οφειλή τους»,  ή ότι «εκμεταλλεύονται  και ξεγελούν τη ΔΕΗ κάνοντας  ρευματοκλοπές με μεγάλη μαεστρία».
Οι μεγάλες βιομηχανίες βέβαια, εταιρείες και μάρκετ που χρωστούν, δε ζουν σε συνθήκες ένδειας. Τι γίνεται όμως με τα εργατικά νοικοκυριά, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τα μικροκαταστήματα, που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, που η κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας», σε αγαστή συνεργασία με τράπεζες και δανειστές-τρόικα επιβάλουν;

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες μαζικές  διακοπές ρεύματος  σε ανθρώπους που αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αφού προαπαιτούμενο της ρύθμισης είναι η καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και κατόπιν η ρύθμιση των δόσεων, ενώ παράλληλα τρέχουν νέοι λογαριασμοί. Ήδη έχουν φτάσει οι πρώτες επώνυμες καταγγελίες στη Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου.

Δεν είμαστε ούτε οι αποκαλούμενοι κλέφτες, ούτε απλά οι κακοπληρωτές.
Είμαστε όλοι εμείς οι άνθρωποι, που βρισκόμαστε απολυμένοι, άνεργοι,
αυτοαπασχολούμενοι με χρέη, χαμηλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι με μισθούς πείνας η έναντι, που προσπαθούμε να ζήσουμε 3 τουλάχιστον μέλη της οικογένειάς μας, από μια σύνταξη η ένα μισθό.

Ο καθένας μας, ως μέρος της εργατικής τάξης, πλήττεται από αυτό το σαρκοβόρο καπιταλιστικό σύστημα και τους διαχειριστές του. Ο καθένας όμως και όλοι μαζί συλλογικά έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε και να επιβάλλουμε τους όρους της δικής μας ζωής!
Καλούμε τους συμπολίτες μας να κάνουν επώνυμα τις καταγγελίες τους , ώστε όλοι μαζί να παρεμβαίνουμε δυναμικά!
Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τα σωματεία τους να πάρουν θέση στο πλευρό μας.
Προειδοποιούμε τους εργολάβους και τις ιδιωτικές εταιρείες που κόβουν το ρεύμα της ζωής μας, ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
Ρεύμα και νερό, στέγη και τροφή για όλο το λαό.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αναβάλλουν την εκδήλωσή τους στη Μαγνησία!

Μετά το «φευγιό» απ’ το Διμήνι ακολουθεί το «φευγιό» και από τη Χλόη! Η συντονισμένη αντιφασιστική κινητοποίηση έδιωξε τους φασίστες χρυσαυγίτες απ’ τη Μαγνησία, αναγκάζοντας τόσο τον Δ. Βόλου να ανακαλέσει την απόφασή του για παραχώρηση αίθουσας στο Διμήνι, όσο και τον ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στη Χλόη να τους παραχωρήσει αίθουσα.

Μία φορά «λαγοί», πάντα «λαγοί» οι χρυσαυγίτες! Άντε και στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ!


Ούτε στη Χλόη, ούτε πουθενά…


Ούτε στη Χλόη, ούτε πουθενά…
Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο Σάββατο 21/11, με παρουσία των υπόδικων βουλευτών της Γ. Λαγού –αυτού που, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, έδωσε το «πράσινο φως» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- και Π. Ηλιόπουλου, θα πραγματοποιήσει πανθεσσαλική πολιτική συγκέντρωση σε ιδιωτικό κέντρο διασκέδασης στη Χλόη, ένα χωριό 250 κατοίκων, 20 χλμ μακριά από το Βόλο.

Προηγουμένως είχε επιλεχθεί και ανακοινωθεί το πρώην Δημαρχείο Διμηνίου ως ο χώρος διεξαγωγής της συγκέντρωσης, επιλογή που η ΧΑ αναγκάστηκε να αλλάξει κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης.

Ο αρχηγός της ΧΑ ανέλαβε πρόσφατα την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία Φύσσα, η δίκη δεκάδων ηγετικών στελεχών και μελών της ΧΑ συνεχίζεται και καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης. Αν και πιστεύουμε ότι μετά από όλα αυτά όποιος εξακολουθεί να υποστηρίζει την ΧΑ θα πρέπει να είναι είτε συνειδητός φασίστας, είτε αθεράπευτα ηλίθιος, εν τούτοις θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά.

Η ΧΑ δεν είναι ένα αντισυστημικό κόμμα όπως θέλει να αυτοπαρουσιάζεται, δεν προασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, δεν έχει καμιά συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις και κοινωνικές διεκδικήσεις. Αντίθετα διαπλέκεται και υποστηρίζει έμπρακτα το σύστημα (υπενθυμίζουμε τις κρυφές συνομιλίες Κασιδιάρη-Μπαλτάκου), υποστηρίζει επί της ουσίας τα μνημόνια (υπενθυμίζουμε την θέση του Ν. Μιχαλολιάκου υπέρ του ευρώ), υποστηρίζει μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές (υπενθυμίζουμε τις θέσεις της ΧΑ υπέρ της Eldorado Gold, υπέρ του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας, υπέρ της ελάχιστης φορολόγησης των μεγάλων πλοιοκτητών, αλλά και την επίθεση ΧΑιτών εναντίον μοτοπορείας διαμαρτυρίας για τους 4 νεκρούς εργάτες στα ΕΛ.ΠΕ.).

Όσο για τον Α. Μπέο, τον Δήμαρχο-ντροπή για την πόλη του Βόλου, που για δεύτερη φορά παραχώρησε δημόσιο χώρο -το πρώην Δημαρχείο Διμηνίου- για την εκδήλωση της ΧΑ με το «επιχείρημα» ότι «η ΧΑ είναι ένα ακόμα κόμμα όπως όλα τα άλλα», αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι ξεπληρώνει την προεκλογική υποστήριξη της ΧΑ στο πρόσωπό του, υποστήριξη που δυστυχώς δεν διέκριναν χιλιάδες συμπολίτες μας και συντάχτηκαν με τον εκλεκτό των φασιστών.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε προσυγκέντρωση το Σάββατο 21/11, στις 4μμ, στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ούτε στη Χλόη, ούτε πουθενά, δεν θα αφήσουμε τους φασίστες να νοιώθουν ανενόχλητοι.
Βόλος, 19/11/2015

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6 μ.μ. Θόλος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας



Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου συμμετέχει και καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στις 6.00μμ, στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για το Πολυτεχνείο.

Για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ενάντια στα μνημόνια και τους διαχειριστές τους, ενάντια στην εξαθλίωση, τους πολέμους και τους υπεύθυνους της προσφυγιάς. Για να πεθάνει επιτέλους ο Φασισμός.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ COCA COLA



Η εταιρία 3Ε, κάτοχος εκατοντάδων κερδοφόρων επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, επέβαλε ξαφνικό θάνατο αυτή τη φορά στο εργοστάσιό της στο Βόλο, συμβάλλοντας στην «ερημοποίηση» της πρώτης βιομηχανικής περιοχής, η οποία έχει μετατραπεί, όπως και η Β’ ΒΙΠΕ, από περιοχή εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους σε περιοχή φάντασμα.

Η ευθύνη για την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που στέλνει στην ανεργία, εξαθλιώνει και εξοντώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας βαραίνει μόνο τους κεφαλαιοκράτες, οι οποίοι χέρι - χέρι  με τράπεζες και κράτος επιβάλλουν ένα σύστημα που γεννά μόνο τέρατα, φασισμό και θάνατο.

Όσο εκείνοι που ευθύνονται για τη διάλυση ολόκληρης της κοινωνίας και του παραγωγικού ιστού της χώρας υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, άλλο τόσο πρέπει κι όλοι εμείς, οι παραγωγοί του πλούτου, να παλέψουμε για να έρθει όλος στα χέρια της κοινωνίας.

Μόνη λύση είναι η αποδέσμευση από το σύστημα που γεννά τη βαρβαρότητα, τις απολύσεις, την ανεργία, τη φτώχεια, τη μιζέρια και το φόβο. Πρέπει να διαλέξουμε την εξέγερση και την ανατροπή, για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλες τις σκόρπιες φωνές όσων πλήττονται από τη συνεχιζόμενη κρίση, παλεύοντας για νέες μορφές οργάνωσης του αγώνα με θάρρος και τόλμη σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής ανατροπής και ταξικής απελευθέρωσης.

Μπορούμε.

Είμαστε στο πλευρό σας υλικά και ηθικά με όσες δυνατότητες έχουμε, μέσω των δράσεων μας. Με 4 χρόνια αγώνα, φωνάζουμε και κάνουμε πράξη, «τα εργοστάσια ανήκουν στους εργάτες», ανήκουν σε εμάς τους ίδιους  που παράγουμε τα πάντα και δεν έχουμε τίποτα. Επειδή η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με συλλογικότητες, κινήματα, με εργαζόμενους και άνεργους, σε κάθε τόπο. Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε.

Η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου στηρίζει τα δίκαια αιτήματά σας και σας καλεί να ανοίξετε τον αγώνα σας στην τοπική κοινωνία ώστε να σταθεί στο πλευρό σας. Καλούμε επίσης όλα τα μαχόμενα τμήματα της εργατικής τάξης να σταθούν στο πλευρό σας, άνεργους/-ες, εργαζόμενους/-ες, φοιτητές/-τριες, μαθητές/-τριες, συνταξιούχους, να σας στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις γιατί μας αφορά όλους. Σήμερα είστε εσείς, χτες ήμασταν εμείς, αύριο θα είναι άλλοι που θα βρεθούν στο σταυροδρόμι ζωής και θανάτου και στο ερώτημα πως θα ταΐσουμε τις οικογένειές μας.

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Σημαντική η συνδρομή των αλληλέγγυων στο Κέντρο Κράτησης με τους 181 πρόσφυγες

Το πρωί της Δευτέρας μετέβησαν στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην ΒΙ.ΠΕ. Μαγνησίας, δεκάθες εθελοντές από τον Συντονισμό του Βόλου σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα.
Οι εθελοντές έφεραν είδη πρώτης ανάγκης όπως γάλατα για τα 85 παιδιά των προσφύγων, είδη προσωπικής υγιεινής, φάρμακα, παιδικά ρούχα και παπούτσια, εμφιαλωμένα νερά, παιχνίδια κ.α.
Στη συνέχεια, στην έκκληση των εθελοντών μέσω της ΕΡΑ Βόλου για βοήθεια, αναταποκρίθηκαν δεκάδες πολίτες που κατέφτασαν στο σημείο φέρνοντας μαζί τους επιπλέον είδη και ρούχα, όπως επίσης άμεση ήταν και η ανταπόκριση των απεργών της ΒΙΣ.
Οι εθελοντές με βάρδιες από το πρωι διανέμουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες, όπως επίσης και τα τρόφιμα που έφερε η ομάδα Διάσωσης, η Μητρόπολη, ο Δήμος και η Περιφέρεια με μονάδες catering.
Η ετοιμόγεννη γυναίκα αλλά και το ανήλικο με άσθμα έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, καθώς δεν υπάρχει στο Κέντρο κάποιος γιατρός.
Για την περίπτωση του 18χρονου πρόσφυγα με ρίγος καθώς ακόμη μίας περίπτωσης με ιλίγγους, ήρθε άμεσα εθελοντής παθολόγος από το Κοινωνικό Ιατρείο της Λαϊκής Συνέλευσης Αγίου Νεκταρίου, ενώ παιδικές τροφές και άλλα απαραίτητα προσέφερε άμεσα και η Λέσχη Εργαζομένων και Ανέργων. Από το Στέκι Μεταναστών μεταφέρθηκαν τα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης από νωρίς το πρωί.
Η διαδικασία της φωτογράφησης και της σήμανσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι και άγνωστο παραμένει πότε θα είναι έτοιμα τα απαραίτητα έγγραφα των προσφύγων ώστε να μεταφερθούν από το Βόλο σε Αθήνα ή Ειδομένη. Επίσης άγνωστο είναι το αν έχει υπάρξει μέριμνα για την σίτιση των ανθρώπων σε περίπτωση που διαμείνουν και σήμερα στο Κέντρο.
Στον χώρο βρίσκονται 6 χημικές τουαλέτες και αρκετές σκηνές που έστησε ο στρατός. Οι άνθρωποι κοιμήθηκαν σε κουβέρτες πάνω σε χαρτόκουτα, ενώ όπως οι ίδιοι ανέφεραν χρειάζονται σκούπες και μεγάλες σακούλες σκουπιδιών ώστε να καθαρίσουν το χώρο. Βασική επίσης ανάγκη είναι η πρόσβαση σε ζεστό νερό και ντουζιέρες ώστε να πλυθούν μετά από το 20ήμερο ταξίδι τους, κάτι που δεν υπάρχει στις προδιαγραφές του Κέντρου.

http://www.vforvolos.gr/local-news/simantiki-i-sindromi-ton-allilengion-sto-kentro-kratisis-me-tous-181-prosfiges/#.Vkre616LX-s

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Πανθεσσαλική πορεία για το προσφυγικό: Λάρισα Σάββατο 14/11, 11.30πμ, πλ. Ταχυδρομείου

Με τους μετανάστες είμαστε μαζί...

Πανθεσσαλική πορεία

Λάρισα, πλ. Ταχυδρομείου
Σάββατο 14/11, 11.30πμ

Μετά την πορεία, συνέλευση στην Ιατρική Σχολή
για τον πανθεσσαλικό συντονισμό δράσεων

Το απόγευμα του Σαββάτου αποστολή αλληλεγγύης στην Ειδομένη 

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 12/11, 10.30πμ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ





 











Οι ωμοί εκβιασμοί του Κεφαλαίου που συντηρεί τη σωτηρία του καπιταλισμού μέσω μιας κυβέρνησης ταξικής συνεργασίας και εθνικής σωτηρίας, συνεχίζονται. Τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια δεν τέλειωσαν ποτέ. Νέες στρατιές ανέργων έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες. Το νέο μνημόνιο είναι γεγονός ρίχνοντας την προτελευταία βολή σε όλους αυτούς που απαιτούν να μπει ένα τέλος στη σκληρή φυλακή του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Η τελευταία βολή, όμως, είναι στα χέρια μας και δεν πρέπει να είναι χαριστική απέναντι σε όλους αυτούς που υπηρετούν ντόπια και ξένα συμφέροντα: Απέναντι σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των εργαζομένων. Αυτών που θησαυρίζουν εκ νέου στις πλάτες του, στις πλάτες που σηκώνουν το βάρος ενός χρέους που οι κεφαλαιοκράτες προκάλεσαν. Απέναντι στους τραπεζίτες που τώρα πια έχουν “αριστερό” άλλοθι. Απέναντι στα ξεπουλημένα Μέσα Ενημέρωσης και στο δεξί χέρι ενός ανάπηρου κοινοβουλευτικού κόσμου: Τον φασισμό.

Καλούμε όλο τον κόσμο να τσακίσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα μέσα από την διαρκή πάλη των κοινωνικών κινημάτων και συλλογικοτήτων. Με αγώνα από τα κάτω χωρίς αναθέσεις, εντολές και καπελώματα μιας γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής ηγεσίας που φλερτάρει με την εξουσία.

Καλούμε σε διαδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς των σπιτιών και της ζωής μας, την Πέμπτη 12/11, 10.30πμ, στα Δικαστήρια Βόλου.

Στις κάθε κυβερνήσεις των μνημονίων, να αντιτάξουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ την οργισμένη αντίδρασή μας, για να μην συνεχίσουμε να έχουμε ως μόνιμη επιλογή την κόλαση!
Να μην επιτρέψουμε καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμό σε βάρος των οικονομικά αδύνατων και εξαθλιωμένων συμπολιτών μας, σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των ανέργων.

Κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη.
Ορίζουμε το δικό μας αύριο μέσα από τους αγώνες.
Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Μάζεμα τροφίμων για τους πρόσφυγες & Γλέντι Αλληλεγγύης

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας διοργανώνει Γλέντι Αλληλεγγύης με παράλληλη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Κυριακή 8 Νοέμβρη, μετά τις 13:30 το μεσημέρι στο Στέκι Μεταναστών Βόλου (Ιωλκού 33 & Τ. Οικονομάκη).

Θα υπάρχει ζωντανή μουσική από ρεμπέτικη κομπανία αλλά ο καθένας μπορεί να φέρει και το δικό του μουσικό όργανο! Θα υπάρχει μπύρα, κρασί, θα ψήσουμε σουβλάκια - παρ' όλα αυτά όσοι/ες έχουν μεράκι και θέλουν να συνεισφέρουν, μπορούν να ετοιμάσουν κάτι απ' το σπίτι και να το φέρουν μαζί τους!
 
Μαζί με την οργάνωση της αλληλεγγύης συνεχίζουμε τον αγώνα για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ





ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ
ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με πρόταγμα τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την αυτοδιαχείριση μέσα από τη συνέλευση των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και 2,5 χρόνια γεγονός που το καθιστά ως το πιο ρεαλιστικό παράδειγμα πως η εργατική χειραφέτηση είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ. έχει επαναπροσδιορίσει την έννοια του εργατικού και κοινωνικού αγώνα με στροφή προς την αυτοδιαχείριση της παραγωγής πέραν των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης και έχει συσπειρώσει όλα τα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας εντός κι εκτός Ελλάδας στο πλευρό των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. Η ενδυνάμωση του αγώνα και η διεύρυνση του εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ δεν χωράει στο σύστημά τους, που έρχεται μέσω της δικαστικής εξουσίας να προασπίσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, και να εξασφαλίσει την ίδια του την επιβίωση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργάτες και οι αλληλέγγυοι της ΒΙΟ.ΜΕ. βρέθηκαν σε μια αίθουσα δικαστηρίου, για να υπερασπιστούν τον αγώνα τους. Ένας αγώνας που κατάφερε να κρατήσει ζωντανούς τους εργάτες και τις οικογένειες τους και ανοιχτό το εργοστάσιο τη στιγμή που η ασύλληπτη, αν και καταδικασμένη για χρέη πρώην εργοδοσία – οικογένεια Φιλίππου, τους πέταξε στο δρόμο, αφού τους ξεζούμιζε για χρόνια. Ένας αγώνας που αγκαλιάστηκε από το σύνολο της κοινωνίας της πόλης και της χώρας, γιατί διεκδικεί το δίκαιο του εργάτη.
Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα είναι τόσο σημαντικά όσο και καθοριστικά για το μέλλον του αγώνα. Στις 26 του Νοέμβρη ξεκινάει στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού. Η προοπτική αυτή θα ήταν καταστροφική για την πορεία του αγώνα, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρου του εργοστασίου, τόσο ζωτικά για τη συνέχιση της παραγωγής, όσο και ιδεολογικά, γιατί ένα από τα βασικά προτάγματα της ΒΙΟ.ΜΕ. είναι:

Δεν φεύγουμε από όσα μας ανήκουν.
Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών, η παραγωγή στα χέρια της κοινωνίας.

Απέναντι από τη ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκονται κράτος και κεφάλαιο που τα τελευταία χρόνια οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπων της χώρας στη φτώχεια και την εξαθλίωση, χιλιάδες στην αυτοκτονία, που χτίζουν φράχτες στον Έβρο, που χτυπούν τους αγωνιστές της Χαλκιδικής, που ανέχονται ή καλύτερα καθοδηγούν και επιτρέπουν στο φασιστικό παρακράτος να δολοφονεί αντιφασίστες και μετανάστες και να επιτίθεται σε οποιονδήποτε είναι έξω από τα μέτρα τους. Δεν πρέπει, βέβαια, να μην ασκείται κριτική στη στάση της κυβέρνησης, που όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα για το θέμα της ΒΙΟ.ΜΕ. παρά τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, αλλά συνεχίζει και εντείνει τη βαρβαρότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το πιο λυπηρό γεγονός, όμως, είναι η στάση των εργαζομένων της Φίλκεραμ, που σαν άλλοι μεταλλωρύχοι, παραιτούμενοι των ταξικών τους συμφερόντων, προασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και βάζουν πλάτες στην εργοδοσία που τους πέταξε στο δρόμο υιοθετώντας την ηττοπάθεια και την υποταγή.

Έχει φτάσει η ώρα που ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. πρέπει να γίνει αιτία και αφορμή, για την αναμέτρηση της εργατικής τάξης στο σύνολο της με αυτούς που βρίσκονται απέναντι της. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για δεύτερες σκέψεις και συζητήσεις. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δηλώσουμε ξεκάθαρα και χωρίς αυταπάτες πως ή ΕΜΕΙΣ για μια άλλη κοινωνία ή ΑΥΤΟΙ στο πνεύμα της υποταγής. Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους, όλη την εργατική τάξη, καθεμιά και καθέναν που αντιλαμβάνεται τη ΒΙΟΜΕ ως τον δικό του αγώνα να σταθεί στο πλάι της. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει το εργοστάσιο από τους εργάτες και την κοινωνία, γιατί σε αυτούς ανήκει. Θα μας βρουν απέναντι τους σε έναν αγώνα μέχρι τέλους. Θα τους νικήσουμε, γιατί έχουμε όλα τα δίκια του κόσμου!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΟΛΟΥ