ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ Τετάρτη 1η ΜΑΗ, 11.00πμ, Πλ. Ελευθερίας/Βόλος



ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΔΕΝ ΤΟ «ΤΙΜΟΥΜΕ», ΤΟ ΖΟΥΜΕ!
Μια πορεία χωρίς Επιστάτες και συνδικαλιστές Γραφειοκράτες!
Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε για την επανάστασή της τάξης μας!

Σύντροφοι εργάτες , συντρόφισσες εργάτριες,

Χρειάστηκαν λίγες ημέρες για να αποδειχτεί ότι οι σφαίρες κατά των μεταναστών εργατών γης στη φραου-λοχώρα της Μανωλάδας δεν είναι εξαίρεση, ούτε απλώς ένα ρατσιστικό έγκλημα αλλά η συνέχεια της ταξικής γενοκτονίας. Αστικό κράτος, τα ΜΜΕ και ορισμένα αριστερά εξαπτέρυγα επιχειρούν να συσκοτίσουν την ίδια τη πραγματικότητα, που είναι η πραγματικότητα του καπιταλισμού σε χρεοκοπία. Τα στοιχεία της μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας αγγίζουν το 40% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μόλις δημοσιεύτηκαν κι αφορούν έλληνες και μετανάστες εργάτες σε όλους τους κλάδους της παραγωγής. Μόνο πολιτικά αφελείς, ίσως κι ηλίθια επικίνδυνοι, μπορούν να υποστηρίξουν ότι αν οι μισθοί και οι όροι εργασίας «κινεζοποιηθούν» θα υπάρξει «εθνική» ανάπτυξη μέσα στη παγκόσμια καπιταλιστική χρεοκοπία. Όποιος θέλει να επαναλάβει μια «τιμημένη Πρωτομαγιά» αγνοώντας τις υλικές συνθήκες της κοινωνικής καταστροφής, είναι καταδικασμένος να καταστραφεί. Όποιος δεν θέλει να επισπεύσει την ανατροπή της σημερινής καπιταλιστικής δεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υπονομεύει τη ζωή της εργατικής τάξης. Όποιος επιτρέπει να σέρνει το χορό των απεργιακών συγκεντρώσεων η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του ΕΚΒ, οι εργοδότες των 5μηνιτών και οι επιστάτες των φραουλοχώραφων, ονειρεύεται μια κυβέρνηση της «αριστεράς» με καμμένους.
Η κοινωνική καταστροφή είναι παρούσα
Η διάλυση του κοινωνικού κράτους, παιδείας, υγείας, ασφάλισης είναι άλυτα δεμένη με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, την αποδιοργάνωση και κατάργηση της σταθερής εργασίας. Είναι αποτέλεσμα της καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων, της αποδιοργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας σε ένα κράτος της παγκόσμιας καπιταλιστικής αλυσίδας που ήδη σπάει στους πιο αδύναμους κρίκους της. Η λύση στην κρίση δεν μπορεί να δοθεί με την εθνική αναδίπλωση, την επιδίωξη εθνικής αυτάρκειας και την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα που προπαγανδίζουν οι ευρωσκεπτικιστές, οι φασίστες και οι μολυσμένοι με τον εθνικοπατριωτισμό αριστεροί. Ακόμα και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής μιλάνε για «έξοδο από το ευρώ». Το κούρεμα των καταθέσεων στη Κύπρο επεκτείνεται σαν μολυσματικός ιός και δείχνει την αποτυχία κάθε σχεδίου για να αντιμετωπίσουν οι καπιταλιστές τη διάχυση της κρίσης που έχει πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις. Ούτε τα Plan b, ούτε η επιστροφή στη δραχμή μπορούν να δώσουν λύση. Για να μη βουλιάξει η ανθρωπότητα στην εθνικιστική παράνοια, στο φασισμό και στα ανθρωποσφαγεία πρέπει να βγούμε έξω από τον καπιταλισμό, σε μια διεθνιστική επαναστατική προοπτική.
Και η προλεταριακή επανάσταση είναι η μόνη λύση
Μετά από δεκάδες απεργίες, κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια, οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες έχουν προσχωρήσει ανοικτά στο αναπόφευκτο των μνημονίων. Η εργατική τάξη και οι καταπιεσμένοι έχουν απεριόριστη διάθεση να αγωνιστούν. Η αστική κυβέρνηση συνωμοτεί μαζί με τις δυνάμεις καταστολής και τους φασίστες. Δεν είμαστε αφελείς. Μπροστά στο αδιέξοδο των αγώνων, η Πρωτοβουλία μας παλεύει για την οργάνωση των πιο μάχιμων εργατών, σωματείων, συνελεύσεων ανέργων και γειτονιάς, αντιφασιστικών κινήσεων για να οργανώσουμε τη μάχη της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, την οργάνωση της εξέγερσης που θα ανατρέψει τη κυβέρνηση και θα βάλει τέλος στα μνημόνια και τη κοινωνική καταστροφή εδώ και σε συμμαχία με την ευρωπαϊκή εργατική τάξη θα μετατρέψει τους φόβους των αστών στην Ευρώπη σε εφιάλτη. Σε μια μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της εργατικής τάξης ανάλογης της ευρωπαϊκής επανάστασης το 1848, της κομμούνας του Παρισιού το 1871, της ρώσικης επανάστασης το 1917, του γαλλικού Μάη του 1968, του Πολυτεχνείου 1973, του Δεκέμβρη 2008, των αραβικών μας επαναστάσεων.

Να οργανώσουμε τη νίκη μας με το σπαθί της προλεταριακής επανάστασης για μια κυβέρνηση των σωματείων μας, των επιτροπών αγώνα, των απεργιακών μας επιτροπών και των εργατικών μας συμβουλίων για τη καθολική μας κοινωνική χειραφέτηση από τις αλυσίδες των καπιταλιστών.


Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/


Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΒΟΛΟΣ Κάλεσμα για Ανεξάρτητη Ταξική Απεργιακή Πρωτομαγιά: 11πμ, πλ.Ελευθερίας

Στη σημερινή συνέλευση της πρωτοβουλίας για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (ΑΚΑΕ) συζητήθηκε η απεργία της Πρωτομαγιάς και οι διαφορετικές συνθήκες πραγματοποίησής της από κάθε προηγούμενη χρονιά, με την κοινωνική καταστροφή να έχει χτυπήσει κόκκινο κι ένα σηγμαντικό τμήμα της εργατικής τάξης να βρίσκεται ήδη σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Μαζί με όλα τα συμβάντα από Ιερισσό, φίμωσης εναλλακτικών μέσων πληροφόρησης (indymedia κλπ), μέχρι το στυγερό ρατσιστικό ταξικό έγκλημα στη χώρα της φράουλας, που ορισμένοι αριστεροί το θεωρούν ..εξαίρεση,  σηματοδοτεί ότι το Σικάγο δεν το τιμούμε αλλά το ζούμε.

Το ΑΚΑΕ παλεύει για την ενότητα της εργατικής τάξης στη βάση της και καλεί σε μια ανεξάρτητη ταξική εργατική απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά με το σύνθημα "Μια πορεία χωρίς γραφεριοκρατία" ως έναν από τους απαραίτητους όρους μέσα στο εργατικό κίνημα για να αντιμετωπιστούν οι τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής χρεοκοπίας.

Καλούμε κάθε συνειδητό εργάτη κι εργάτρια, άνεργο κι αποκλεισμένο να ενώσουμε τη φωνή μας και της δράση μας στο μόνο εφικτό πολιτικό στόχο της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για να συντρίψουμε μνημόνια, εργοδοσία, κράτος, φασίστες και αφεντικά για την εξουσία των εργατικών μας συμβουλίων.
Για μια κοινωνία καθολικής χειραφέτησης.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1Η ΜΑΗ, ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 11ΠΜ, ΒΟΛΟΣ

πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση για την απεργία.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Απατεώνες παίζουν με τη ζωή μας.

Απατεώνες παίζουν με τη ζωή μας.
Αν ο Μπεν Άφλεκ γνώριζε τον Σαμαρά θα μπορούσε να σκηνοθετήσει μια νέα επιχείρηση ARGO και να διεκδικήσει εκ νέου το Oscar σκηνοθεσίας αυτή τη φορά για το 2013. Οι χιλιάδες απολυμένοι της Ολυμπίας Οδού πιθανόν να μην την έβλεπαν ποτέ γιατί ακόμα και τα 7 ευρώ για διασκέδαση είναι  περιττά έξοδα όταν δεν έχεις να αγοράσεις τα απαραίτητα.
Την Πέμπτη 25 Απριλίου Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Β. Βενιζέλος και ο Ν. Τσούκαλης θα επιθεωρήσουν τα έργα της Ολυμπίας Οδού που επαναξεκινούν.
Αλήθεια βρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ποια Ολυμπία Οδός?
Δεν υφίσταται καμία Ολυμπία οδός κανένα έργο.
Δεν υπάρχει σύμβαση σε ισχύ. Υπάρχει μόνο διακοπή εργασιών και τίποτε άλλο.
Εδώ και μερικές βδομάδες στήνεται το σκηνικό της επιχείρησης εξαπάτησης χιλιάδων ανέργων και των οικογενειών τους. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά?
Στην φιέστα που θα παρουσιαστεί ως επανεκκίνηση της Ολυμπίας Οδού μεταφέρονται εργάτες του «ΑΚΤΩΡ» από εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑΣ», ντύνονται με γιλέκα της «Ολυμπίας Οδού» βαφτίζονται εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού» και θα παριστάνουν πως εργάζονται.
Μεταφέρονται φορτηγά της εταιρίας «ΣΒΩΛΟΣ» από το λιμάνι της Πάτρας, βαφτίζονται φορτηγά της «Ολυμπίας Οδού» και θα κάνουν πως εργάζονται.
Μεταφέρονται χωματουργικά μηχανήματα δίχως άδειες, ασφάλειες και πινακίδες βαφτίζονται μηχανήματα της «Ολυμπίας Οδού» και θα κάνουν πως εργάζονται.
«Προσλαμβάνονται» πρώην εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού» που γνωρίζουν τα μέρη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για όσο θα διαρκέσει η φιέστα με την υπόσχεση πως θα προτιμηθούν  όταν ξανά ξεκινήσει η «Ολυμπία Οδός»
Μεταφέρθηκαν 4 τουλάχιστον ημιφορτηγά 4Χ4 κίτρινου χρώματος του αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑΣ» και με πρόχειρο ταμπελάκι «Ολυμπία Οδός» θα κάνουν πως εργάζονται στα εργοτάξια της «Ολυμπία Οδός».
Όλοι αυτοί όταν τελειώσει το σόου Χατζηδάκη-Σαμαρά-Βενιζέλου-Δημάρ θα επιστρέψουν στην κυριολεξία από κει που ήρθαν.
Ας απαντήσει κάποιος. Γιατί δεν μπορεί κανείς να προσλάβει κανένα εργαζόμενο στην Ολυμπία Οδό? Μήπως γιατί δεν υφίσταται έργο? Γιατί μαζεύουν χιλιάδες βιογραφικά σε σύμβαση παραχώρησης που δεν υφίσταται εξαπατώντας χιλιάδες οικογένειες που ζουν δίχως το παραμικρό έσοδο? Γιατί όλη αυτή η φιέστα? Για να παρουσιαστεί ως αξιόπιστος ο υπουργός? Για να δοθεί το αίσθημα της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης? Γιατί παρουσιάζουν ως συμφωνία για επανεκκίνηση κάτι που δεν υφίσταται αφού δεν υπάρχει συμφωνία για χρηματοδότηση από τις τράπεζες? Γιατί μιλάνε για επανεκκίνηση όταν ακόμα οι ίδιες οι εταιρίες δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους για ξαναμοίρασμα του έργου που μίκρυνε μέχρι την Πάτρα?  Γιατί ετοιμάζονται να περάσουν τη νέα σύμβαση παραχώρησης μέσα στο καλοκαίρι?
Μία συμβουλή μόνο. Μην κάνει το λάθος και ζητήσει ο Σαμαράς την άδεια κατεδάφισης της γέφυρας του Μεγανίτη γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Αυτά τα λίγα για το σόου Χατζηδάκη-Σαμαρά-Βενιζέλου-Δημάρ και έπεται και συνέχεια…
Τσελεπής Θεόδωρος
Άνεργος ηλεκτροσυγκολλητής
πρώην πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων στην Ολυμπία Οδό «Η ΓΑΛΑΡΙΑ»

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Είμαστε οι πολλοί! Εχουμε το δίκιο! Απαιτούμε φθηνό νερό

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ.
Σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου συγκλήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στον Αμπελώνα μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για Φθηνό Νερό.
Συζητώντας κατέληξε στα εξής:
Εδώ και 22 μήνες ξεκινήσαμε έναν αγώνα για το Νερό επειδή ΔΕΝ είναι εμπόρευμα αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. Έναν αγώνα που μας δίδαξε πολλά. Πώς να συζητάμε, πώς να οργανονώμαστε, πώς να κινητοποιούμαστε, πώς να διεκδικούμε. Μέσα από Επιτροπές Αγώνα, με Λαϊκές Συνελεύσεις. Μάθαμε τι θα πει Αλληλεγγύη, τι θα πει Αγώνας, πώς παίρνονται Νίκες.
Όλο αυτό το διάστημα κερδίσαμε και να υπάρξει μικρή μείωση στην τιμή του κυβικού και κυρίως να ανασταλεί το ειδικό τέλος (80%) και το ΦΠΑ 23% στους λογαριασμούς νερού πρώτοι πανελλαδικά, σε Αμπελώνα-Βρυότοπο. Αυτό όμως δεν φτάνει. Συνεχίζουμε με τα αιτήματά μας:
-  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,
-  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),
-  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,
-  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,
και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  
σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.
Αυτή την ώρα η δημοτική αρχή με πρόσχημα την έναρξη του έργου, προσπαθεί να επιβάλλει ξανά το ειδικό τέλος 80% και τον ΦΠΑ 23%, όταν το σύνολο του έργου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Η Λαική Συνέλευση απαιτεί έργα υποδομής όπως η αποχέτευση , αλλά και η αντικατάσταση του καρκινογόνου αμίαντου στο δίκτυο ύδρευσης. Έργα που θα χρηματοδοτούνται από το κράτος.
Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ η ΔΕΥΑΤ να ενημερώσει για το συνολικό κόστος του έργου της αποχέτευσης και τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό στο κάθε νοικοκυριό, σε ανοιχτή διαδικασία την  επόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου (πάνω από την ΑΤΕ), έτσι ώστε να ενημερωθεί ο ΛΑΟΣ του Αμπελώνα.
Το γεγονός ότι επί 22 μήνες δεν έχει εφαρμόσει η δημοτική αρχή τις απειλές διακοπής της υδροδότησης στον Αμπελώνα, αποτελεί την σημαντικότερη νίκη των κατοίκων.
- Συνεχίζουμε με ΑΝΥΠΑΚΟΗ πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ. Είμαστε 1360 νοικοκυριά στον Αμπελώνα, εκατοντάδες στους άλλους οικισμούς του Δήμου.
Η Λαϊκή Συνέλευση   συζήτησε τέλος την ανάγκη να διευρυνθεί ο αγώνας. Φορείς, σύλλογοι, κάτοικοι ιδιαίτερα η νεολαία να συμμετάσχει ενεργά στην Επιτροπή Αγώνα. Να διευρυνθεί το πλαίσιο δράσης παλεύοντας για Φθηνό Νερό, Ρεύμα, Κατοικία, Υγεία.
Ζούμε μια ολόπλευρη επίθεση, στη δουλειά, το εισόδημα, τους όρους διαβίωσης, τις ζωές μας.
Κανένας δεν πρέπει να λείπει απ’ αυτόν τον Αγώνα, το χρωστάμε πρώτα στα παιδιά μας.
Η Λαϊκή Συνέλευση                 Αμπελώνας 15-4-2013

http://vathikokkino.com/2013/

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κυριακή 21 Απριλίου, στις 6μμ στην Παραλία του Βόλου (Ηρώο): Εκδήλωση & συναυλία μνήμης για τους αγώνες και τα βιώματα του ελληνικού λαού τη μαύρη επταετία της δικτατορίας.

Ποτέ ξανά Χούντα & Φασισμός!
  • Κάτω η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ
  • Κάτω η λιτότητα και τα μνημόνια
  • Ο φασισμός ήταν και είναι το μακρύ χέρι του συστήματος
Επειδή λαός χωρίς μνήμη είναι ένας καταδικασμένος λαός, δεν θέλουμε να ξεχάσουμε για να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια. Η 21η Απρίλη 1967 ήταν η απαρχή μιας μαύρης περιόδου για τον ελληνικό λαό, εξαιτίας της επιβολής της αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών. Μια 7ετία που εκτός από την κατάλυση της δημοκρατίας, τα βασανιστήρια που ήταν καθημερινό φαινόμενο, τη διαπλοκή και τη διαφθορά που υπήρχε, είχε ως κατάληξη την εισβολή στην Κύπρο η οποία οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού. Μια 7ετία που κατέρρευσε κάτω από το βάρος της εισβολής αλλά και μέσα από τον ηρωικό αγώνα του ελληνικού λαού, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι σύγχρονοι φασίστες, μέσα και έξω από τη Βουλή, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Χούντα αποτελεί την απάντηση στη σημερινή ψεύτικη δημοκρατία. Δεν λένε βέβαια ότι η 7ετία ήταν η χρυσή εποχή για τους έλληνες καπιταλιστές και τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές καθώς κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας και διεκδίκησης από την πλευρά του λαού και των εργαζομένων ήταν απαγορευμένη. Δεν λένε ότι μέσα από τους αγώνες της μεταπολίτευσης ο λαός κατάκτησε τα δικαιώματα (πολιτικά, συνδικαλιστικά και οικονομικά) που σήμερα τσακίζονται ξανά.
Σήμερα και πάλι η δημοκρατία απειλείται! Όχι από κάποιους «Χουντικούς Συνταγματάρχες» αλλά από την αυταρχική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, το ΔΝΤ και την ΕΕ, που θέλουν τους λαούς χωρίς λόγο και δικαιώματα, πτωχευμένους και πλήρως υποταγμένους. Αυτή η πολιτική που στηρίζεται στην αστυνομική καταστολή αλλά και τους παρακρατικούς μηχανισμούς φασιστοειδών, προσπαθεί να κάμψει το φρόνημα του λαού και των εργαζομένων.
Δεν θα τους περάσει όμως. Ο ελληνικός λαός έχει μάθει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του! Η απάντηση απέναντι στην κρίση του συστήματος, την άγρια λιτότητα και τον εκφασισμό είναι η αλληλεγγύη και ο αποφασιστικός αγώνας ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού.  

Πρόγραμμα εκδήλωσης
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απρίλη, στην παραλία του Βόλου (Ηρώο), ώρα συγκέντρωσης 6μμ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει
Συζήτηση με ομιλητή τον Διονύση Ελευθεράτο με θέμα «Το καθεστώς της 21ης Απριλίου – Ο αγώνας ενάντια στο σημερινό καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας»
Συναυλία με τα παρακάτω σχήματα:
§   The Lawbreakers” – μαθητικό συγκρότημα
§   Ιορδάνης Σιδηρόπουλος & friends
§   Μουσικό Σχήμα σε αντιστασιακά τραγούδια της εποχής
Διοργανωτές:
Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας – ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΔΙΚΤΥΟ για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα - ΚΚΕ (μ-λ) - Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ - ΣΥΡΙΖΑ

http://antinazi-magnesia.blogspot.gr/2013/04/21-6.html 

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΑΠΡΙΛΗ, 6.30μμ, ΠΛ. ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ


ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΑΠΡΙΛΗ, 6.30μμ, ΠΛ. ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ
Με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 30%, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, χωρίς πρόσβαση στα είδη πρώτης ανάγκης και στην υγεία, η ζωή μας εξαθλιώνεται. Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας, άνεργοι χρόνια ολόκληρα, βρίσκονται χωρίς στέγη και τροφή, αφού αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες. Τα αυτονόητα δικαιώματα γίνονται προνόμια για λίγους. Όλοι οι όροι ύπαρξης του ανθρώπου καταστρέφονται από μια κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε.
Η στέγαση είναι κοινωνικό δικαίωμα. Κανένας νόμος δε μπορεί να εμποδίσει άστεγους συνανθρώπους μας να κατοικίσουν σε σπίτια εγκαταλελειμμένα. Μπροστά στην αδιαφορία και την απάθεια για την καταστροφή της ζωής μας μέσα σε αυτό το σύστημα, εμείς προτάσσουμε την Οργάνωση στις γειτονιές για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
(Κάθε Δευτέρα 7.00μμ, στο κτίριο 9Α, πίσω από την ΕΦΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)