ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 6.00μμ (χειμώνα), 7.00μμ (καλοκαίρι)
ΘΕΟΦΙΛΟΥ 9Α , ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την Εφορία της Ν. Ιωνίας
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981200566, 6978889545, 6982510424

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ανοιχτή Συνέλευση Άνεργων, κάθε Παρασκευη στις 6μμ





ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

Άνεργη /ε - επισφαλώς εργαζόμενη/ε

   Μέσα στην βαθύτατη οικονομική κρίση του καπιταλισμού την οποία ήδη βιώνουμε εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια και λόγω ακριβώς των απέλπιδων προσπαθειών των ανάξιων κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, να γλυτώσουνε από την μέγγενη αυτής ακριβώς της κρίσης, έχει αλλάξει ριζικά η φύση της ανεργίας.
                                             Δυστυχώς όμως προς το χειρότερο!
   Πλέον η ανεργία δεν είναι ένα προσωρινό διάλειμμα μεταξύ δύο εργασιών ή μια κακοτυχία. Τα χαρακτηριστικά που έχει πάρει, ο τεράστιος αριθμός των ανέργων που όλο και μεγαλώνει και η μεγάλη χρονική διάρκεια που είναι κάποια/ος άνεργη/ος, μας επιτρέπουν να πούμε πως αν τα τελευταία 30 χρόνια το σύνηθες ήταν η σταθερή 8ωρη/5ήμερη εργασία και οι άνεργοι/ες μια παράπλευρη απώλεια, σήμερα τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Ανεργία και εργασία γίνονται ένα συνεχές, με την περίοδο της ανεργίας να αποκτά όλο και πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και να διανθίζεται με ευκαιριακές, κακοπληρωμένες, ανασφάλιστες δουλειές.
   Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η ανάπτυξη της αλληλεγγύης των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων ενάντια στην κοινωνική απομόνωση και την αποξένωση. Για την οργάνωση ενός πολύμορφου κινήματος ως αναπόσπαστου τμήματος του κινήματος της εργατικής τάξης, τόσο στις γειτονιές όσο και στα εργατικά σωματεία (όπου αυτό είναι δυνατό), με σχέσεις ισοτιμίας στις διαδικασίες, χωρίς τη διαμεσολάβηση γραφειοκρατικών μηχανισμών και «φωτεινών» καθοδηγητών πάσης φύσεως. Ενάντια στον ‘’εργατοπατερικό‘’ συνδικαλισμό όπως αυτός και αν εκφράζεται και σε κάθε μορφή τυπικής ή άτυπης ιεραρχίας.

Άνεργη/ε – επισφαλώς εργαζόμενη/ε, σε καλούμε να πάρεις μέρος στην Ανοιχτή Συνέλευση Ανέργων για να απαιτήσουμε μαζί :
  • Επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις που να καλύπτει τις ανάγκες μας για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας. Το χρονικό διάστημα της ανεργίας να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια.
  • Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και επισφαλείς εργαζόμενους. Ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας
  • Εγγραφή στον ΟΑΕΔ όλων των ελεύθερων επαγγελματιών που βρέθηκαν στην ανεργία, των εργαζόμενων με «μπλοκάκι» και των μεταναστών εργατών και χορήγηση επιδόματος ανεργίας
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, έμμεση και άμεση φορολογία, παύση πληρωμών ενοικίου. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης
  • Ελεύθερη  πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας
  • Διαγραφή του δημόσιου χρέους και των χρεών των ανέργων, εργαζομένων, συνταξιούχων
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονίων και νόμων που απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνουν τους μισθούς, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, όλες με αξιοπρεπείς συνθήκες και κοινωνικό μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
  • Κατάργηση των στρατιωτικών δαπανών και των δαπανών για την καταστολή
   Στην ανοιχτή συνέλευση ανέργων μπορούνε να συμμετέχουνε όλοι οι άνεργοι, ανεξάρτητα αν έχουν κάρτα ανεργίας ή όχι καθώς και όσοι εργάζονται σε καθεστώς επισφαλούς εργασίας, δηλαδή όσοι εργάζονται μαύρα και ανασφάλιστα, με περιστασιακά μεροκάματα, ωρομίσθιο, με εποχιακές συμβάσεις και ανεξάρτητα από θρήσκευμα, εθνικότητα , ιθαγένεια , πολιτικές πεποιθήσεις, με εξαίρεση όσους έχουν φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ
Κάθε Παρασκευή στις 18:00 στις εργατικές πολυκατοικίες Αγ.Νεκταρίου, κτίριο 9Α (πίσω από την εφορία της Ν.Ιωνίας) // Τηλ. Επικοινωνίας 6970967338

Οι άνεργοι του Βόλου συσπειρώνονται

Ανεργοι  Βολιώτες συσπειρώνονται και διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα στην επιβίωση  τους  αλλά και να ενημερώνονται σωστά για τα δικαιώματα τους αλλά και να δρουν συλλογικά προκειμένου να υπάρξουν νέες προοπτικές για τους ίδιους. Εδώ και περίπου ένα μήνα πραγματοποιείται στο Βόλο  κάθε Παρασκευή Ανοιχτή Συνέλευση Ανέργων, (στις εργατικές πολυκατοικίες Αγ. Νεκταρίου) η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία 3-4 ατόμων. Σήμερα στην Ανοιχτή Συνέλευση Ανέργων συμμετέχουν πάνω από είκοσι μέλη.

Οι άνεργοι πολίτες διεκδικούν επίδομα για όλους χωρίς προϋποθέσεις, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους αλλά και απαλλαγή από δημοτικά τέλη, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, έμμεση και άμεση φορολογία κ.α.
 Όπως αναφέρουν τα μέλη του πλέον η ανεργία δεν είναι ένα προσωρινό διάλειμμα μεταξύ δύο εργασιών ή μια κακοτυχία, αφού τα χαρακτηριστικά της έχουν πάρει άλλη μορφή.
Χαρακτηριστικά το μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Ανέργων κ. Σπύρος Μανώλης αναφέρει «σήμερα έχει αλλάξει ριζικά η φύση της ανεργίας. Δυστυχώς όμως προς το χειρότερο. Ανεργία και εργασία γίνονται ένα συνεχές με την περίοδο της ανεργίας να αποκτά όλο και πιο μόνιμα χαρακτηριστικά και να διανθίζεται με ευκαιριακές, κακοπληρωμένες, ανασφάλιστες δουλειές. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η ανάπτυξη της αλληλεγγύης των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων ενάντια στην κοινωνική απομόνωση και την αποξένωση. Για την οργάνωση ενός πολύμορφου κινήματος ως αναπόσπαστου τμήματος του κινήματος της εργατικής τάξης, τόσο στις γειτονιές όσο και στα εργατικά σωματεία, με σχέσεις ισοτιμίας στις διαδικασίες, χωρίς τη διαμεσολάβηση γραφειοκρατικών μηχανισμών και «φωτεινών» καθοδηγητών πάσης φύσεως».
Στην ανοιχτή συνέλευση ανέργων μπορούνε να συμμετέχουνε όλοι οι άνεργοι, ανεξάρτητα αν έχουν κάρτα ανεργίας ή όχι καθώς και όσοι εργάζονται σε καθεστώς επισφαλούς εργασίας, δηλαδή όσοι εργάζονται μαύρα και ανασφάλιστα, με περιστασιακά μεροκάματα, ωρομίσθιο, με εποχιακές συμβάσεις και ανεξάρτητα από θρήσκευμα, εθνικότητα, ιθαγένεια, πολιτικές πεποιθήσεις με εξαίρεση όσους έχουν φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις.

http://www.taxydromos.gr/article.php?id=75236&cat=1 

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Καθαρά Δευτέρα: Κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Άνεργων για συλλογική κουζίνα


ΚΑΛΕΣΜΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ



ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
Σας καλούμε την ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 6:00 μ.μ στο χώρο μας (ΚΤΙΡΙΟ 9Α, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, πίσω από την εφορία της Ν. Ιωνίας) να συζητήσουμε για τη ΔΕΥΑΜΒ, τα πηγαία νερά του Πηλίου και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης του νερού.
Θα παρευρίσκεται και η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Πηλίου-Βόλου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Η ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Κοινωνικού Αγαθού του Νερού, η άσκηση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΜΒ, που συγκαταλέγεται στις ακριβότερες, οι διακοπές υδροδότησης σε φτωχούς και άνεργους συμπολίτες μας και η ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε, είναι το συνολικό πακέτο που πρέπει να μας απασχολήσει και να απαιτήσουμε συγκεκριμένες λύσεις:
  • Φθηνό νερό, με συγκεκριμένο τιμολόγιο, που  εμείς οι δημότες θα προτείνουμε και θα μαζέψουμε υπογραφές
  • Καμία διακοπή υδροδότησης σε φτωχούς και άνεργους συμπολίτες μας. Δέσμευση από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ
  • Άρνηση οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης (ολικής η μερικής) της ΔΕΥΑΜΒ
  • Καμία απόφαση της Δημοτικής Αρχής χωρίς τη συναίνεση των Δημοτών, μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Εμείς οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας καλούμε την Πέμπτη, 14 Μάρτη, 11πμ έξω από το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος αλλά και δεκάδων άλλων καταστημάτων σε όλη τη χώρα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους, τα σωματεία και τους επαγγελματικούς φορείς να συμμετάσχουν μαζικά για να αποτρέψουμε τη κοινωνική καταστροφή.
Ένας νομός 200.000 κατοίκων, θα εξυπηρετείται από ένα κτίριο! Χωρίς πάρκινγκ, χωρίς γραφεία, χωρίς χώρους αναμονής, με ατελείωτες ουρές, μαζί με τον ΕΟΠΥΥ, το ΚΕΠΑ, το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και τη συγχώνευση νέων ταμείων που αναμένεται να συγχωνευθούν στο ΙΚΑ μέσα στο 2013.
Εγκαταλείπουν ένα ιδιόκτητο κτίριο για να γλυτώσουν τα έξοδα μιας καθαρίστριας, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν 2 υποκαταστήματα μέσα στη Λάρισα και θα ιδρύσουν και τρίτο!
Μείωση δαπανών και εξορθολογισμός της διοίκησης που δεν συμβαδίζουν ούτε με εξυπηρέτηση του πολίτη, ούτε με τις ανάγκες των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Με τις 450 απολύσεις των συναδέλφων της 9Κ και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις λένε τώρα ότι τα καταστήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.
Αφού μείωσαν μισθούς και συντάξεις, πετσόκοψαν παροχές και έκαναν την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη είδος πολυτελείας, έβγαλαν έναν στους τρεις εργαζόμενους στην ανεργία και τη φτώχια και οδηγούν τη πληττόμενη νεολαία σε μετανάστες του εξωτερικού, κάνουν και την πρόσβαση στις δομές που έχουν αποφασίσει να διατηρήσουν αδύνατη. Αυτό που είναι ένα ελάχιστο κόστος για το κράτος μετατρέπεται σε δυσβάστακτο κόστος για τον ασφαλισμένο.
Η κοινωνική καταστροφή δεν είναι αναπόφευκτη και πρέπει να την σταματήσουμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισες πανελλαδικά να αναλάβουμε κοινές αγωνιστικές δράσεις.
Στο μονόδρομο της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων απαντάμε με το μονόδρομο των κινητοποιήσεων για μια καλύτερη ζωή και για μια κοινωνική ασφάλιση για όλο το λαό ενάντια στους τοκογλύφους και τους ντόπιους εντολοδόχους τους.
12/3/2013
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΑ – ΟΥΤΕ ΚΥΡΑ Παλεύουμε καθημερινά & παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας

Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η ημέρα της γυναίκας. Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια διαμαρτυρία που έγινε από γυναίκες εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη το 1857, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τα επόμενα χρόνια, η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε από τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν ισότητα των δυο φύλων. Η ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου το 1909 και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε ως παγκόσμια ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Στην Ελλάδα, η ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ τα τελευταία χρόνια, έχασε το πολιτικό νόημα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής απλευθέρωσης και πλασαρίστηκε από τον καπιταλισμό σαν μέρα κατανάλωσης κι εντέλει διαχωρισμού, οδηγώντας τις περισσότερες γυναίκες σε αποκλειστικά γυναικεία γλέντια, ενώ οι περισσότεροι άνδρες ‘δείχνουν την εκτίμησή τους’ προσφέροντας δώρα. Στις σημερινές συνθήκες μαζικής φτώχιας, ποιος μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε δώρο; Ποιο είναι το νόημα που μένει στη μέρα αυτή όταν το θέαμα ξεφουσκώνει; Το μόνο νόημα που υπερασπιζόμαστε είναι εκείνο που έδωσε το 1857 η εργατική διαμαρτυρία των γυναικών της κλωστουφαντουργίας. Σήμερα μας ζητάνε να επιβιώσουμε και όχι να ζήσουμε. Τα περισσότερα αιτήματα των γυναικών που κατακτήθηκαν μετά από πολλούς εργατικούς αγώνες καταργούνται από τη κυβέρνηση των τροϊκανών και των τοκογλύφων με τη ψήφιση όλων των άδικων και σκληρών μέτρων που στηρίζουν βιομήχανους τράπεζες κι εφοπλιστές και η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ και ΑΝΕΡΓΗ ΓΥΝΑΙΚΑ χάνει τα πιο σημαντικά δικαιώματα της!
Το δικαίωμα να γίνει ΜΑΝΑ, της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, της ΥΓΕΙΑΣ, της ΜΟΡΦΩΣΗΣ, της ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, της ΕΥΤΥΧΙΑΣ όταν βλέπει τα παιδιά της, τα παιδιά μας, τη μοναδικη ελπιδα για ζωή, να λιποθυμούν στα σχολεία από τον υποσιτισμό και να πνίγονται από τις αναθυμιάσεις του συστήματος, όπως οι φοιτητές της Λάρισας. Τα στέλνουμε για να σπουδάσουν και μας τα γυρνάνε σε φέρετρα.
Γι’ αυτό η εργαζόμενη και άνεργη ΓΥΝΑΙΚΑ δεν ‘γιορτάζει’ όπως θέλει το σύστημα. Αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στα σχέδια ταξικής γενοκτονίας, διαδηλώνει και παλεύει διατηρώντας αναφαίρετα το δικαιώμά της να ανατρέψει όλο το αστικό πολιτικό σύστημα μαζί και τα τσιράκια του! Παλεύει για μια πραγματική ζωή, όπου κάθε μέρα θα είναι γιορτη...

 
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και με αφορμή την ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ , ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ και ΑΝΕΡΓΕΣ με τους ΑΝΤΡΕΣ σας, τα ΠΑΙΔΙΑ σας τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ, τους ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΑΣ , τους ΓΕΙΤΟΝΕΣ και τις ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ ΣΑΣ , τους ΦΙΛΟΥΣ και τις ΦΙΛΕΣ ΣΑΣ, τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ και τις ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ σας, μαζί με ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ στη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,
Στο Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 5.30μμ.
(Με τη λήξη της πορείας θα γίνει προβολή της ταινίας «Γυναίκα & Κρίση» στο χώρο της συνέλευσης)
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
(Κάθε Δευτέρα 6.00μμ, στο κτίριο 9Α, πίσω από την ΕΦΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)

ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: Συγκέντρωση-πορεία-προβολή-συζήτηση που διοργανώνει η λαική συνέλευση αγΝεκταριου.


ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΑ – ΟΥΤΕ ΚΥΡΑ

Παλεύουμε καθημερινά & παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας



Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η ημέρα της γυναίκας. Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια διαμαρτυρία που έγινε από γυναίκες εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη το 1857, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τα επόμενα χρόνια, η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε από τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν ισότητα των δυο φύλων. Η ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου το 1909 και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε ως παγκόσμια ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. 

Στην Ελλάδα, η ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ τα τελευταία χρόνια, έχασε το πολιτικό νόημα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής απλευθέρωσης και πλασαρίστηκε από τον καπιταλισμό σαν μέρα κατανάλωσης κι εντέλει διαχωρισμού, οδηγώντας τις περισσότερες γυναίκες σε αποκλειστικά γυναικεία γλέντια, ενώ οι περισσότεροι άνδρες ‘δείχνουν την εκτίμησή τους’ προσφέροντας δώρα. Στις σημερινές συνθήκες μαζικής φτώχιας, ποιος μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε δώρο; Ποιο είναι το νόημα που μένει στη μέρα αυτή όταν το θέαμα ξεφουσκώνει; Το μόνο νόημα που υπερασπιζόμαστε είναι εκείνο που έδωσε το 1857 η εργατική διαμαρτυρία των γυναικών της κλωστουφαντουργίας. Σήμερα μας ζητάνε να επιβιώσουμε και όχι να ζήσουμε. Τα περισσότερα αιτήματα των γυναικών που κατακτήθηκαν μετά από πολλούς εργατικούς αγώνες καταργούνται από τη κυβέρνηση των τροϊκανών και των τοκογλύφων με τη ψήφιση όλων των άδικων και σκληρών μέτρων που στηρίζουν βιομήχανους τράπεζες κι εφοπλιστές και η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ και ΑΝΕΡΓΗ  ΓΥΝΑΙΚΑ χάνει τα πιο σημαντικά δικαιώματα της!

Το δικαίωμα να γίνει ΜΑΝΑ, της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, της ΥΓΕΙΑΣ, της ΜΟΡΦΩΣΗΣ, της ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, της ΕΥΤΥΧΙΑΣ όταν βλέπει τα παιδιά της, τα παιδιά μας, τη μοναδικη ελπιδα για ζωή,  να λιποθυμούν στα σχολεία από τον υποσιτισμό και να πνίγονται από τις αναθυμιάσεις του συστήματος, όπως οι φοιτητές της Λάρισας. Τα στέλνουμε για να σπουδάσουν και μας τα γυρνάνε σε φέρετρα.

Γι’ αυτό η εργαζόμενη και άνεργη ΓΥΝΑΙΚΑ  δεν ‘γιορτάζει’ όπως θέλει το σύστημα. Αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στα σχέδια ταξικής γενοκτονίας, διαδηλώνει και παλεύει διατηρώντας αναφαίρετα το δικαιώμά της να ανατρέψει όλο το αστικό πολιτικό σύστημα μαζί και τα τσιράκια του! Παλεύει για μια πραγματική ζωή, όπου κάθε μέρα θα είναι γιορτη...

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και με αφορμή την ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ , ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ και ΑΝΕΡΓΕΣ με τους ΑΝΤΡΕΣ σας, τα ΠΑΙΔΙΑ σας τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ, τους ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΑΣ , τους ΓΕΙΤΟΝΕΣ και τις ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ ΣΑΣ , τους ΦΙΛΟΥΣ και τις ΦΙΛΕΣ ΣΑΣ, τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ και τις ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ σας, μαζί με ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΣ στη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,

Στο Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 5.30μμ.

(Με τη λήξη της πορείας θα γίνει προβολή της ταινίας «Γυναίκα & Κρίση» στο χώρο της συνέλευσης)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

(Κάθε Δευτέρα 6.00μμ, στο κτίριο 9Α, πίσω από την ΕΦΟΡΙΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)






Βίντεο από την περσινή αντίστοιχη κινητοποίηση: